Sjekk om fly er i rute

 Sjekk EUROEN

 Oversettelse av;
 - ord
- setninger


 
Mostly Sunny
    SJEKK VÆRET;
 Alicante
 Benidorm
 Malaga

 oversikt for hele Spania

     HJEM     OM OSS/KONTAKT OSS  Alt innhold © AiCOMOMRÅDEINFO

(inkl. helligdager m.m.)

AKTIVITETER

BEDRIFTER

BOLIG

SPANSKE PAPIRER

MAT & DRIKKE

KJØRETØY

DYR

HELSE & VELVÆRE

SIKKERHET

SKOLER

STARTE FIRMA

FLYTTE TIL SPANIA

SPANSK HISTORIE
OG ARKITEKTUR


SPANSKE ORD/TALL

AVISER & MAGASINER

VIKTIGE TLF.NR

LINKER

HJEM

  SPANIA  - MAT OG DRIKKE

MAT - SPANSKE SPESIALITETER;
AllioliBacalaoBlekksprut  - Fiken  - Gazpacho - Hvitløk  -
Julekaker -  Ost  - PaellaPan Pølser  Skinke  - Sjøpinnsvin  - Tapas - Tomater - Tortilla - Tunfisk
MAT DIV.;
Spise i Spania - Ris i Spansk kjøkkenMat fra....  -  Handle mat - Spanske matord
DRIKKE;
Div. - Vin - Sherry - Brandy - Sider
Vinruter - Bodegaer
ANNET;
Restauranter/Catering - Se også bedrifter Spania
   SPANIA - MAT OG DRIKKE
MAT FRA; Aragonia og Andalucia - Asturia - Balearene og Kanariøyene - Extremeadura og Baskerland - Kastilia la Mancha-Cantabria - Kastilia Leon og Katalonia - Valencia og Murcia - Navarra og Galicia - Rioja og Madrid - Mat fra - Øst Spania - Midt Spania - Nord Spania
VIN FRA;  Rioja - Navarra - Kastilia og La Mancha - Malaga og Cordoba - Zamora og Valladolid - Mentrida og El Bierzo - Andalucia og Sevilla - Valencia-Murcia og Aragonia - Katalonia - Galicia - Mallorca - Tenerife - Kanariøyene

Vin fra Balearene og Kanariøyene
Til slutt kommer vi til vinene som blir produsert i Spanias to øyriker Kanariøyene og Balearene. Vinen fra Kanariøyene var en gang berømt og omtalt: Shakespeare nevner den i et av sine skuespill. Hvordan var så denne vinen som nåde England på slutten av det 16. århundre? Hvem brakte den med seg? Kanskje en pirat… Høyst sannsynlig dreide det seg om en kraftig søt vin av typen moscatel eller malvasia som man fremdeles produserer på de lykkelige øyer og som kan oppnå høy pris.

Det er meget mulig at den tidens smak gikk i retning av disse sortene som er stabile og holder seg godt. I dag produseres det vin først og fremst på Tenerife og Lanzarote. På Lanzarote finner vi vin ranker hovedsakelig i områdene Trias og Yaiza men også i Haria, San Bartolome og Tinajo. Vinen er tørr med en lys og klar farge og har en alkohol prosent på ca. 15.

På Tenerife er det Orotava og Acentejo som er hovedprodusenter mens det tidligere så kjente vin distriktet Icod de Los Vinos er i tilbakegang.
Det dyrkes også vindruer på øya La Palma nærmere bestemt i Fuencaliente. Jorda er vulkansk. Noen steder beskytter vinstokkene seg mot vinden ved å søke ly i små fordypninger i terrenget. Det produseres bordvin, den røde kommer opp i 13 prosent, den hvite er svakere.

Som de kanariske viner er de mallorkinske lite kjent i resten av Spania. Befolkningen på Mallorca synes å være fornøyd med å nyte sine produkter i fred uten å begi seg ut på risikable eksportforetagender. Den knappe avlingen er det andre nytte vekster som gir større avkastning. En annen grunn er de høye transport kostnadene.

vin stokkene vokser hovedsakelig i Inca og Manacor, mest er det i kommunen Felanitx. Det produseres både røde og hvite viner. I Benisalem frembringes en meget god type rødvin, fløyelsmyk med edel aroma. Det er helt klart at Mallorca kunne ha kommet med flere utmerkede vin typer men velger heller å satse på andre produkter.

Oppskrifter tapas
 
ABC Matoppskrifter - matoppskrifter fra alle verdenshjørner
    
 

     


 

< tilbake

 Ønsker du å annonsere her? Kontakt oss
--------------

 

  

 

 


til oversikt over sidene.com eller www.spaniasidene.com
AiCOM og sidene, Døsserødveien 25, 3118 Tønsberg
mail

Produsert med Copyright av AiCOM