Sjekk om fly er i rute

 Sjekk EUROEN

 Oversettelse av;
 - ord
- setninger


 
Mostly Sunny
    SJEKK VÆRET;
 Alicante
 Benidorm
 Malaga

 oversikt for hele Spania

     HJEM     OM OSS/KONTAKT OSS  Alt innhold © AiCOMOMRÅDEINFO

(inkl. helligdager m.m.)

AKTIVITETER

BEDRIFTER

BOLIG

SPANSKE PAPIRER

MAT & DRIKKE

KJØRETØY

DYR

HELSE & VELVÆRE

SIKKERHET

SKOLER

STARTE FIRMA

FLYTTE TIL SPANIA

SPANSK HISTORIE
OG ARKITEKTUR


SPANSKE ORD/TALL

AVISER & MAGASINER

VIKTIGE TLF.NR

LINKER

HJEM

  SPANIA  - SPANSKE PAPIRER

spanske papirer, spansk dokumentasjon, papirarbeid spania, hjelp til spanske papirer,

Spanske papirer og dokumentasjon:
NIE nr
Seguridad Social (Folketrygden)
Residencia
Empadronamiento (bostedsbevis)
Skatt
Testamente
Gravferdsforsikring

Starte firma
Servicekontorer / Advokater
 

Å skaffe seg tillatelser og papirer i Spania, kan kanskje ikke alltid virke like lett, og det skaper ofte frustrasjon. Men om man vet litt mer om hvordan det fungerer og om man samtidig forbereder seg litt, så blir det mye enklere. Mange spør også "hva er fordelen med å registrere seg her og der" - men egentlig så er det ikke dette det handler om. Du har faktisk en del forpliktelser ovenfor Spania dersom du skal være her over lenger tid. Og kommer du opp i en situasjon, kan du faktisk risikere opptil 12.000 euros i bot om du ikke har riktige papirer.

Det som kanskje kan virke mest forvirrende, er at alle sier ulike ting om hva som kreves osv., og at reglene ikke står i forhold til det som i praksis gjennomføres. Men slik er det vel blitt av ulike grunner, lover og regler forandrer seg i EU, tilpassingen tar ulik tid i ulike land, kommuner osv, noen har utrolig stor pågang av utlendinger osv osv. Så dersom en venn av deg opplevde sånn og slik med å skaffe seg visse papirer, er det ikke sikkert det stemmer i dag dersom dette var noen uker siden. Slik er det bare. Men stort sett utvikler tingene seg i en positiv og enklere retning. Snakker du spansk vil dette hjelpe deg mye på veien, da de stort sett bare snakker spansk på offentlige kontorer.

Krav til dokumentasjon forandrer seg også.
Og det er dumt å ha stått i kø en hel dag, og så viser det seg at du mangler ett papir. De tar sjeldent eller aldri kopier på offentlige kontorer.
Derfor et godt råd; bedre med ett papir for mye enn ett for lite! Ta derfor alltid kopi av det du tror kan høre inn under det du skal søke om. Og ta gjerne med flere kopier.
Det kreves blant annet alltid kopi av pass og NIE eller residencia. Gjelder det bolig, skal man også alltid ha en kopi av escritura (skjøtet). I mange tilfeller krever man også en kopi av Empadronamiento "padron" (bostedsbevis).

Lover og regler forandrer seg, så vi tar forbehold om endringer. Det kan derfor også være lurt å ta kontakt med noen som er erfarne og oppdatert på området.

NB! Ha alltid en kopi av alle dine dokumenter/papirer og kort, f.eks. førerkort, visa, NIE, residencia etc. Da vil det bli mye enklere å fornye dem om du skulle miste dem!


© AICOM AS  Vi tar forbehold om evt. feil og mangler i denne teksten
 

< tilbake

 Ønsker du å annonsere her? Kontakt oss
--------------

 

  

 

 


til oversikt over sidene.com eller www.spaniasidene.com
AiCOM og sidene, Døsserødveien 25, 3118 Tønsberg
mail

Produsert med Copyright av AiCOM