Alt innhold + bilder
© AiCOM AS


 

 
SPANSK MAT OG DRIKKE - MAT FRA NAVARRA OG GALICIA

 

MAT - SPANSKE SPESIALITETER;
AllioliBacalaoBlekksprut  - Fiken  - Gazpacho - Hvitløk  -
Julekaker -  Ost  - PaellaPan Pølser  Skinke  - Sjøpinnsvin  - Tapas - Tomater - Tortilla - Tunfisk
MAT DIV.;
Spise i Spania - Ris i Spansk kjøkkenMat fra....  -  Handle mat - Spanske matord
DRIKKE;
Div. - Vin - Sherry - Brandy - Sider
Vinruter - Bodegaer
ANNET;
Restauranter/Catering - Se også bedrifter Spania
MAT FRA; Aragonia og Andalucia - Asturia - Balearene og Kanariøyene - Extremeadura og Baskerland - Kastilia la Mancha-Cantabria - Kastilia Leon og Katalonia - Valencia og Murcia - Navarra og Galicia - Rioja og Madrid - Mat fra - Øst Spania - Midt Spania - Nord Spania


Navarra


I Navarra spiser man godt og rikelig. En stor del av det tradisjonelle kjøkken har passert grensen og står på menyen i berømte franske restauranter som retter "a la navarraise". Ørret med spekeskinke , lam i chilidron og helstekt gris er populære retter for ikke å forglemme ostene fra Roncal.

Galicia

Det ypperlige galiciske kjøkken baserer seg i første rekke på sine prima råstoffer. Fjell, skog og hav forsyner folket med så gode varer at man nødig ødelegger dem med komplisert tilberedning. Elvene nørmest koker av laks og ørret, ål vrimler det av ved elvemunningene og langs kysten fiskes blekksprut, lysing og skalldyr av alle slag.

Sardiner og poteter kokt med små herbon pepperfrukter og laurbærblad eller forskjellige fiskegryter er populært i hele regionen. "Empanadas" er en slags pai med forskjellig fyll, både kjøtt og fisk. "Caldo gallego" en tykk suppe, skinke med turnips og pølse omelett er også typiske retter i Galicia.

 
ABC Matoppskrifter - matoppskrifter fra alle verdenshjørner
.::. Oppskrift søk .::.

< tilbake
 


 


 


til oversikt over sidene.com eller www.spaniasidene.com
AiCOM og sidene, Døsserødveien 25, 3118 Tønsberg
mail

Produsert med Copyright av AiCOM