Sjekk om fly er i rute

 Sjekk EUROEN

 Oversettelse av;
 - ord
- setninger


 
Mostly Sunny
    SJEKK VÆRET;
 Alicante
 Benidorm
 Malaga

 oversikt for hele Spania

     HJEM     OM OSS/KONTAKT OSS  Alt innhold © AiCOMOMRÅDEINFO

(inkl. helligdager m.m.)

AKTIVITETER

BEDRIFTER

BOLIG

SPANSKE PAPIRER

MAT & DRIKKE

KJØRETØY

DYR

HELSE & VELVÆRE

SIKKERHET

SKOLER

STARTE FIRMA

FLYTTE TIL SPANIA

SPANSK HISTORIE
OG ARKITEKTUR


SPANSKE ORD/TALL

AVISER & MAGASINER

VIKTIGE TLF.NR

LINKER

HJEM

  SPANIA -  FIESTA I VALENCIA
Fiestaer i Valencia by


La Fallas i Valencia
Foregår 1.-19. mars. Men sjekk gjerne dato her
Synes du det er vanskelig å finne det på den siden, forsøk her

De fantasifulle og gedigne "fallas" monumentene imponerer like mye vært år for innbyggerne i Valencia legger ned et enormt arbeide og mye flid i å skape sine "fallas" for så å se dem tilintetgjort av flammene under festens siste natt.

Selve ordet "falla" viser til de flere meter høye kunstverk og pappmasjé som byens borgere lar oppføre på plasser og torg og av disse har Valencia flere hundre. Som regel representerer de en eller annen lokal personlighet i tilknytning til Valencias regionens egne anliggender mens de største og dyreste i byens sentrum gjerne tar utgangspunkt i en nasjonal begivenhet av politisk karakter. Den som måtte savne humoristisk kritikk av politikere i spansk presse kan i så måte få full erstatning her.

Opprinnelsen til Las Fallas stammer fra snekkere i Valencia som på den dagen byen feiret sin helgen lagde bål av høvlespon, trebiter og andre ubrukelige rester. Innbyggerne forandret bål festen ved å introduserer dukker (fallas) som forestilte kjente personer og gjorde narr av disse. En del av festens styrke ligger i at det er byens egne innbyggere som hvert år lager figurene.

Bak hver figur står det en selvstendig arbeidsgruppe som alltid prøver å lage en figur som overgår fjorårets med hensyn til kunstnerisk kvalitet. Dessuten skal den være morsom og oppsiktsvekkende og for ikke å glemme skal den helst være finere enn de andre som er med i konkurransen om årets "falla". Alt i alt er det rundt 600 figurer som stille ut hvert år og hver og en av dem ønsker å formidle sitt ironiske budskap.

Noe som hører med til La Fallas feiringen er fyrverkeriene. Kunsten å lage fyrverkeri er virkelig noe Valencia borgere kan. De er viden kjent for sine kompliserte og storslagne forestillinger Las Mascletas og Los Castillos de Fuegos Artificiales. Til tonene av blåseorkestre, massenes jubel og høytalere for fullt, festes det døgnet rundt i Valencia denne uken.

www.fallas.com og www.turisvalencia.es

Se her for flere fiesater og events i Valencia

Hogueras de San Juan (St.Hans) i Alicante, den 24. juni. Bålfest. Parade med figurer i tre, kartong og annet, der man gjør narr av innbyggernes dårlige sider. Figurene brenner på festens tredje dag og hele byen toger forbi bålene.

Det går fire forskjellige parader gjennom byen; Cabalgata del Foc, som representer kulten rundt ilden, Coso infantil- barneopptog, og Coso med blomster, serpentiner og konfetti, og til slutt en musikkparade. Videre er det danseopptredener, fyrverkeri, konkurranser, tyrefekting og religiøse innslag. www.hogueras.org

Kilde er det Spanske turist kontor i Norge

Se mer info;

Valencia by
Alicante
Altea
Benidorm
Elx / Elche
L'Alfás del Pi
Orihuela
Pilar de La Horadada
Rojales
Santa Pola

Torrevieja

Forside fiesta


foto © aicom

< tilbake

 Ønsker du å annonsere her? Kontakt oss
--------------

 

  

 

 


til oversikt over sidene.com eller www.spaniasidene.com
AiCOM og sidene, Døsserødveien 25, 3118 Tønsberg
mail

Produsert med Copyright av AiCOM