Sjekk om fly er i rute

 Sjekk EUROEN

 Oversettelse av;
 - ord
- setninger


 
Mostly Sunny
    SJEKK VÆRET;
 Alicante
 Benidorm
 Malaga

 oversikt for hele Spania

     HJEM     OM OSS/KONTAKT OSS  Alt innhold © AiCOMOMRÅDEINFO

(inkl. helligdager m.m.)

AKTIVITETER

BEDRIFTER

BOLIG

SPANSKE PAPIRER

MAT & DRIKKE

KJØRETØY

DYR

HELSE & VELVÆRE

SIKKERHET

SKOLER

STARTE FIRMA

FLYTTE TIL SPANIA

SPANSK HISTORIE
OG ARKITEKTUR


SPANSKE ORD/TALL

AVISER & MAGASINER

VIKTIGE TLF.NR

LINKER

HJEM

  SPANIA - GAMLEBYEN I CACERES - KULTRURMINNER OG NATUROMRÅDER

Kulturminner på Unescos liste
Konvesjonen for bevaring av den felles kultur og naturarv ble vedtatt på UNESCO`s generalforsamling i 1972. Over 110 land har ratifisert den og har dermed tatt på seg ansvaret for å beskytte og bevare kulturminner og naturområder som er umistelige deler av den felles globale arv. Spania er blant de land som ligger på toppen i antall bevaringsverdige steder.

Gamlebyen i Caceres
Caceres ligger på toppen av en ås og karakterisk for byen er en ubrutt utvikling fra romersk tid fram til i dag. To perioder har satt spor på dagens by: Den mauriske befestning før den falt for de kristne i 1229 og den føydale byen mellom det 14. og 16.århundre, da den ble fylt med palasser og tårn bygd av adelsfamilier. Denne bydelen ble en del av Unescos liste i 1986.

Kun få deler av den romerske muren fins av jordiske rester fra "Colonia Norbensis Caesarina" grunnlagt 30 år før Kristus. Det var i løpet av krigene i det 12.århundre, da almohadene som vant og tapte byen ved flere anledninger bygde om og forandret muren totalt. De døpte den "Qasri", gjorde den om til en festning og bygde en serie med tårn i tillegg for å forsterke forsvaret.

fire firkantede tårn står fremdeles på den vestlige siden av muren, blant dem det berømte Bujaco tårnet. I sør står to mangekantede tårn, Redonda og Desmochada. På den østlige siden rager tårnet Los Pozos 30 meter over vaktgangen.

Innenfor muren i byen fins det nesten ingen spor etter maurerne. Det viktigste er cisternen delt i fem deler med arabiske hestesko buer. De ble laget som en del av Las Veletahuset i det 16.århundre.

Selv om de fleste av bygningene fra maurisk tid er forsvunnet er de trange og snirklete gatene som leder inn til små plasser, en arv fra almohad perioden. I det 14.århundre kom en mengde adelsmenn til Caceres og i løpet av få år kom det fort liknende hus og tårn overalt i byen som forble føydal av natur og i stadig strid med rivaliserende familier.

Fra denne perioden stammer palasset La Generala, huset og tårnet Las Ciguenas, huset til Ovando-Perero familien, til Espadero-Pizarro familien m.fl.

De katolske monarkene ( Ferdinand og Isabella ) ga ordre om at mange av disse bygningene skulle ødelegges, foruten noen få som Los Golfines og Las Ciguenas palassene. I løpet av det 15. og 16.århundre ble palassene erstattet av praktfulle steinhus som skilte seg fra palassene bare ved størrelsen og ved færre forsvarsverk.

Husene Aldana, El Sol, Ulloa og Carvajal er eksempler på dette. Samtidig med husene ble det også bygd kirker og klostre som blant andre den gotiske kirken Santa Maria med katedralstatus, Santiago kirken som har en altertavle av den kjente Berruguete, San Mateo kirken som ble bygd i det 14.århundre på et sted der det før hadde stått en moske og det gotiske klosteret San Francisco.

Maurisk og gotisk påvirkning, italiensk renessanse, kunst fra Amerika. Alt dette er å finne i denne unike byen i Extremandura.

< tilbake

 Ønsker du å annonsere her? Kontakt oss
--------------

 

  

 

 


til oversikt over sidene.com eller www.spaniasidene.com
AiCOM og sidene, Døsserødveien 25, 3118 Tønsberg
mail

Produsert med Copyright av AiCOM