Sjekk om fly er i rute

 Sjekk EUROEN

 Oversettelse av;
 - ord
- setninger


 
Mostly Sunny
    SJEKK VÆRET;
 Alicante
 Benidorm
 Malaga

 oversikt for hele Spania

     HJEM     OM OSS/KONTAKT OSS  Alt innhold © AiCOMOMRÅDEINFO

(inkl. helligdager m.m.)

AKTIVITETER

BEDRIFTER

BOLIG

SPANSKE PAPIRER

MAT & DRIKKE

KJØRETØY

DYR

HELSE & VELVÆRE

SIKKERHET

SKOLER

STARTE FIRMA

FLYTTE TIL SPANIA

SPANSK HISTORIE
OG ARKITEKTUR


SPANSKE ORD/TALL

AVISER & MAGASINER

VIKTIGE TLF.NR

LINKER

HJEM

  SPANSK  - HISTORIE  - KULTUR - CHRISTOFER COLUMBUS 3 OG 4 REISE
Her finner du en kort oversikt over viktige årstall i spansk historie

Rådhus (kommunehus) & Turistinformasjon for de ulike områdene

SPANIA
Spansk historie og arkitektur

                Den italienske oppdagelsesreisende Christofer Columbus (Cristoforo Colombo) malt av Sebastiano del Piombo på 1500-tallet. Portrettet henger i «heltegalleriet» i Uffizi-palasset i Firenze og er malt etter Columbus' død.
   SPANIA - HISTORIE  - KULTUR

Tredje reise
I 1498 reiste Columbus til den nye verden for tredje gang, sammen med den unge Bartolome de Las Casas, som senere ga verden delvise avskrifter av Columbus' logger.

På denne reisen oppdaget de øya Trinidad 31. juli, og Sør-Amerikas fastland, med elven Orinoco, før de dro tilbake til Hispaniola.

I begynnelsen beskrev han de nye landområdene som om de tilhørte et tidligere ukjent kontinent, senere refererte han til dem som en del av Asia.

Mange av de spanske nybyggerne var misfornøyde, fordi de ikke så noe til de rikdommene Columbus hadde fortalt om.

Columbus måtte stadig kjempe mot opprør både fra nybyggerne og de innfødte. Noen av mannskapet ble til og med hengt for å ikke adlyde ham.

Mange hjemvendte nybyggere og munker drev lobbyvirksomhet mot Columbus i den spanske retten, og beskyldte ham for vanstyre. Kongen og Dronningen sendte i år 1500 den kongelige administratoren Francisco de Bobadilla over til det nye landet, for å arresterte Columbus og sende ham hjem.

Columbus nektet å ta av seg håndjernene ombord i skipet til Spania, og på reisen over skrev han et langt brev til de spanske monarkene, der han tryglet om frifinnelse.

Selv om han ble satt fri, fikk han aldri tilbake den prestisje og respekt han hadde før han kom i fengsel, og han mistet også sin rett til å styre i den nye verden.

Og, som en ytterligere[ ydmykelse, portugiserne hadde vunnet kappløpet om å seile til India; Vasco da Gama kom tilbake i september 1499 etter å seilt til India ved å seile rundt kysten av Afrika.

Bilde:Columbus Taking Possession.jpg

Siste reise
Til tross for behandlingen av Columbus, gjorde han en fjerde reise, fra 1502 til 1504. Han forlot Spania 9. mai 1502. På denne reisen hadde han selskap av sin yngste sønn Ferdinand, og utforsket kysten av Sentral-Amerika, fra Belize til Panama.

I 1502 møtte de på et fullastet handelsskip utenfor kysten av Honduras, som var "langt som en galei". Dette var det første registrerte møtet mellom spanjoler og innfødte fra Meso-Amerika (urfolk i Amerika som holdt til fra Mexico til Sentral-Amerika, herav Mayaene, Aztekerne, m.fl.).

Senere strandet han i Jamaica og måtte være der i et år. Han sendte to menn med kano for å hente hjelp, og i mellomtiden imponerte han lokalbefolkningen med bl.a. korrekt å predikere en måneformørkelse. Da hjelpen endelig kom dro han tilbake til Spania, i 1504.

Columbus oppga hele tiden omvendelse av ikke-kristne som et argument for sine utforskninger av den nye verden. I de senere årene av sitt liv ble han stadig mer religiøs, og hevdet bl.a. at han hørte guddommelige stemmer.

Han jobbet også for et nytt korstog for å overta Jerusalem, hadde ofte på seg fransiskaner-klær, og hevdet at hans oppdagelser av "paradis" var en del av Guds plan, og snart ville resultere i Dommedag og verdens ende.

I hans senere år krevde Columbus at den spanske kronen ga ham 10% av all fortjeneste fra de nye områdene, i tråd med tidligere avtaler. Men siden han var løst fra sine plikter som guvernør, følte ikke den spanske kronen seg bundet av disse kontraktene, og hans krav ble avvist.

Familien hans saksøkte senere kronen for en andel av profitten fra Amerika, men tapte saken til slutt - 50 år senere.

20. mai 1506 døde Columbus i Spania, fortsatt overbevist om at hans oppdagelser var langs østkysten av Asia. Selv etter sin død reiste han; Han ble først begravet i Valladolid, deretter i Sevilla.

Senere, i 1542 ble han flyttet til Santo Domingo i Den dominikanske republikk, etter testamentet til hans sønn Diego.

I 1576 tok franskmennene over, og liket ble fraktet til Havanna i Cuba. Etter krigen i 1898 ble Cuba uavhengig, og Columbus' levninger ble igjen flyttet tilbake til Spania.

Noen hevder imidlertid fortsatt at han er begrevd i katedralen i Santo Domingo.

Kilde;  Tour Spain

< tilbake

 Ønsker du å annonsere her? Kontakt oss
--------------

 

  

 

 


til oversikt over sidene.com eller www.spaniasidene.com
AiCOM og sidene, Døsserødveien 25, 3118 Tønsberg
mail

Produsert med Copyright av AiCOM