Sjekk om fly er i rute

 Sjekk EUROEN

 Oversettelse av;
 - ord
- setninger


 
Mostly Sunny
    SJEKK VÆRET;
 Alicante
 Benidorm
 Malaga

 oversikt for hele Spania

     HJEM     OM OSS/KONTAKT OSS  Alt innhold © AiCOMOMRÅDEINFO

(inkl. helligdager m.m.)

AKTIVITETER

BEDRIFTER

BOLIG

SPANSKE PAPIRER

MAT & DRIKKE

KJØRETØY

DYR

HELSE & VELVÆRE

SIKKERHET

SKOLER

STARTE FIRMA

FLYTTE TIL SPANIA

SPANSK HISTORIE
OG ARKITEKTUR


SPANSKE ORD/TALL

AVISER & MAGASINER

VIKTIGE TLF.NR

LINKER

HJEM

  SPANIA  - OMRÅDE INFORMASJON -  PAMPOLONA

Se også mer under
-aktiviteter og utflukter
-str
ender
-Rådhus (kommunehus) & Turistinformasjon for de ulike områdene

Her kan du se flere bilder av ulike steder - hvor man samtidig kan sende bildet som e-kort. (det kommer flere etter hvert) NB! Velg kategori SPANIA

SPANIA
Spansk historie og arkitektur
 

 

 


På oppdagelsesferd i Spania- prøv Pamplona
Pamplona er hovedstaden i regionen Navarra og ligger i Nord Spania, mellom Baskerland og den franske grensen.

Pamplona er mest kjent for San Fermín festen, den eneste gangen i byen som de faktisk bruker tyrefektingsarenaen og som er en begivenhet alle venter på hele året.

Men Pamplona er mye mer, byen er for eksempel et viktig stopp langs Pilegrimsveien og er også en av de spanske byene med flest grønne lunger per innbygger og parker som: La Ciudadela, La Taconera, Media Luna og Yamaguchi. (designet av to japanere fra den japanske by av samme navn)

I dag er Pamplona, med sine 200.000 innbyggere, en hyggelig by, behagelig og moderne, omringet av store parker, god stemning og gater fylt med glede og historie.

Omringet av murvegger og voktet med tårn og klokketårn, i den gamle delen oppdager du en Middelalder by med trange smug, små plasser, kirker og slott.

Kom inn til byen og la steinene fortelle sin historie; bli ønsket velkommen av innbyggerne og nyt lokal gastronomi i et spansk miljø.

I byens gamle del kan man rusle rundt i gater som Zapatería, San Antón, San Nicolás, Estafeta og Mayor og nyte arkitekturen til Santa María katedralen, Navarra museet, Rådhuset og andre koselige butikker og hyggelige barer hvor man alltid vil føle seg velkommen.

For de som liker en mer aktiv ferie tilbyr Pamplona og Navarra regionen mange sykkelruter. Her risikerer du kanskje også å møte på den verdenskjente syklisten Miguel Indurain, som sykler i området hver dag for å holde seg i form.

Alle rutene er godt merket og tar man turen innom Pamplonas turistkontor eventuelt deres hjemmeside www.turismo.navarra.es  man kan motta en komplett oversikt over de ulike rutene med avstander, høydemeter og vanskelighetsgrad.

Liker du okser må du ikke gå glipp av den lokale folkefesten San Fermín. Den arrangeres i juli og da pynter hele byen seg til fest i rødt og hvitt, de velkjente fargene for fiestaen.

Og er du glad i det gode liv og det gode kjøkken anbefaler vi en smaksprøve på “ el escombro” (brødskive med typiske spanske pålegg som chorizo (pølse) og jamón (skinke)) og til middag den fantastisk ternasco (lamkjøtt). Velbekomme!

Til Pamplona kan man reise med tog fra Madrid, Barcelona og andre byer (www.renfe.es ) samt med bil eller buss.

Man kan eventuelt også fly direkte Oslo - Biarritz med Sterling eller ta innenriksfly til Pamplona fra Madrid eller Barcelona.

For mer informasjon om San Fermín: www.sanfermin.com  og om Pamplona: www.turismo.navarra.es 


Kilde Tour Spain

 
 
 

< tilbake

 Ønsker du å annonsere her? Kontakt oss
--------------

 

  

 

 


til oversikt over sidene.com eller www.spaniasidene.com
AiCOM og sidene, Døsserødveien 25, 3118 Tønsberg
mail

Produsert med Copyright av AiCOM