Sjekk om fly er i rute

 Sjekk EUROEN

 Oversettelse av;
 - ord
- setninger


 
Mostly Sunny
    SJEKK VÆRET;
 Alicante
 Benidorm
 Malaga

 oversikt for hele Spania

     HJEM     OM OSS/KONTAKT OSS  Alt innhold © AiCOMOMRÅDEINFO

(inkl. helligdager m.m.)

AKTIVITETER

BEDRIFTER

BOLIG

SPANSKE PAPIRER

MAT & DRIKKE

KJØRETØY

DYR

HELSE & VELVÆRE

SIKKERHET

SKOLER

STARTE FIRMA

FLYTTE TIL SPANIA

SPANSK HISTORIE
OG ARKITEKTUR


SPANSKE ORD/TALL

AVISER & MAGASINER

VIKTIGE TLF.NR

LINKER

HJEM

  SPANIA - SIMANCAS I VALLADOLID - BORGER OG SLOTT - HISTORIE

Simancas i Valladolid
Ellve kilometer fra byen Valladolid ligger det gamle slottet. Variert arkitektur har satt sitt preg på festningen, selv om dette er skjult av moderne restaurering og derfor vanskelig å få øye på. Den mauriske, uslåelige føreren Almanzor plydret borgen etter ar de kristne hadde erobret det.

Hit søkte kong Juan II tilflukt fra stormennenes krav, i selskap med sin favoritt Don Alvaro de Luna.
Her ble fredstraktater, våpentilstand, forlik og lover undertegnet. Som med så mange slott og borger i Spania var ikke Simancas bare et kongelig residens men også fengsel for fiender av monarken eller monarkiet.

Listen av mer eller mindre kjente personer som ble holdt fanget her er ganske betydelig. fremdtredende blant dem er biskopen av Acuna som i begynnelsen av det 16.århundre var på de såkalte "comuneros" ( folk som søkte uavhengighet fra den mektige kong Carlos I ) side.
Biskopen kombinerte sin religion med kampånd og oppmuntret kastiljanerne til å bruke våpen mot kongen.

Opprøret ble slått ned og biskopen satt i fengsel på Simancas, hvor man håpet at han ville angre. Fortellingen sier at mens han var innestengt på denne måten klarte han å kvele festningens guvernør og forsøkte å flykte, noe han ikke klarte. etter en rask rettergang ble han henrettet.

Simancas er bygd på flatt land og for å kompensere dette er det omringet av høye vegger og dype vollgraver. Av den opprinnelige middelalderske byggestilen er det nesten ingenting igjen, siden Carlos I og Felipe II på 1500-tallet endret mye. Spesielt har taket som er veldig likt det på Alcàzar i Segovia bidratt til å endre slottet. Innvendig er det tre avdelinger som alle er restaurert i moderne tid.

Hovedavdelingen er den minst ødelagte og det var her biskop Acuna ble holdt fanget. I dag har borgen et verdifullt statsarkiv. Felipe II påbegynte samlingen og siden da har Spanias overhoder bidratt med mer. Her er tekster og dokumenter skrevet av konger, helgener, politikere, sjømenn og andre personligheter.
 

< tilbake

 Ønsker du å annonsere her? Kontakt oss
--------------

 

  

 

 


til oversikt over sidene.com eller www.spaniasidene.com
AiCOM og sidene, Døsserødveien 25, 3118 Tønsberg
mail

Produsert med Copyright av AiCOM