Sjekk om fly er i rute

 Sjekk EUROEN

 Oversettelse av;
 - ord
- setninger


 
Mostly Sunny
    SJEKK VÆRET;
 Alicante
 Benidorm
 Malaga

 oversikt for hele Spania

     HJEM     OM OSS/KONTAKT OSS  Alt innhold © AiCOMOMRÅDEINFO

(inkl. helligdager m.m.)

AKTIVITETER

BEDRIFTER

BOLIG

SPANSKE PAPIRER

MAT & DRIKKE

KJØRETØY

DYR

HELSE & VELVÆRE

SIKKERHET

SKOLER

STARTE FIRMA

FLYTTE TIL SPANIA

SPANSK HISTORIE
OG ARKITEKTUR


SPANSKE ORD/TALL

AVISER & MAGASINER

VIKTIGE TLF.NR

LINKER

HJEM

  SPANIA - PENAFIEL I VALLADOLID - BORGER OG SLOTT - HISTORIE

Penafiel i Valladolid
Få slott likner bokstavelig talt så mye på et skip som det Penafiel gjør. Bygningen er 200 meter lang og 23 meter bred og smalner i begge endene og det firkantete hovedtårnet ligger på midten, slik at ingen detaljer mangler. Det er et romansk slott med doble vegger og tretti tårn.

Det ligger ensomt og elegant på toppen av en ås. Borgen ble tatt fra araberne i det 11.århundre og legenden sier at erobreren, kong Sancho kjørte sitt sverd i det høyeste punktet og erklærte: " Fra i dag skal dette være Den Trofaste Klippen ( penafiel ) i Castilla".

Prinsen og forfatteren Don Juan Manuel sto bak det meste av byggverket. Han har dessuten skrevet mye av Spanias viktigste middelalder litteratur. Kong Alfonso X El Sabio ( Den Vise ), som også var historiker bodde her også. Han lagde regler for sine undersåtter og sedvane regler for denne tiden.

For eksempel sa han at presteskapet ikke hadde lov til å jakte med falker, hønsehauker eller hunder men det var tillatt å fiske med nett dersom det ikke ville holde dem opptatt i timene bestemt for bønn.

De hadde heller ikke lov å lære fysikk eller rettsvitenskap fordi det tidligere hadde vært noen som etter å ha studert dette "hadde følt Djevelens fristelse og deretter gjort alt det de hadde lyst til".

Han snakket også om seg selv, dvs. monarkene. Han sa at disse skulle gå kledd i silkeklær, gull og edelstener slik at folket kunne kjenne dem igjen med en gang og uten å måtte spørre hvem de var.

 

< tilbake

 Ønsker du å annonsere her? Kontakt oss
--------------

 

  

 

 


til oversikt over sidene.com eller www.spaniasidene.com
AiCOM og sidene, Døsserødveien 25, 3118 Tønsberg
mail

Produsert med Copyright av AiCOM