Sjekk om fly er i rute

 Sjekk EUROEN

 Oversettelse av;
 - ord
- setninger


 
Mostly Sunny
    SJEKK VÆRET;
 Alicante
 Benidorm
 Malaga

 oversikt for hele Spania

     HJEM     OM OSS/KONTAKT OSS  Alt innhold © AiCOMOMRÅDEINFO

(inkl. helligdager m.m.)

AKTIVITETER

BEDRIFTER

BOLIG

SPANSKE PAPIRER

MAT & DRIKKE

KJØRETØY

DYR

HELSE & VELVÆRE

SIKKERHET

SKOLER

STARTE FIRMA

FLYTTE TIL SPANIA

SPANSK HISTORIE
OG ARKITEKTUR


SPANSKE ORD/TALL

AVISER & MAGASINER

VIKTIGE TLF.NR

LINKER

HJEM

  SPANIA - OLITE I NAVARRA - BORGER OG SLOTT - HISTORIE

Olite i Navarra.
Av alle borger i Navarra er dette det som har overlevd tiden og slagene best. Selv om det er restaurert i moderne tid, har det beholdt mange av sine tårn og vegger og er et av de best bevarte og maleriske bygg i spansk militærarkitektur.

Da slottet ble bygd i Olite i det 15.århundre var Navarra et uavhengig kongedømme som mer enn noe annet vekket grådighet til kongene og de store herskerne i de omkringliggende områder. Derfor søkte de fryktsomme monarkene tilflukt i bygningens underjordiske ganger for å unngå mulig forræderi og uventete angrep.

Det er grunnen til alle de isolerte tårn, korridorer med skjulte utganger, hemmelige rom og underjordiske utganger. Bortsett fra mangfoldigheten og det hemmelighetsfulle, er det noe annet som slår en: Fargene. To dominerende - brennende røde sandsteinsvegger og de hvite kalksteinene står som slående kontraster mot hverandre.

Borgen har hatt et stort antall tårn men av disse er det bare Las Atalayas ( vakttårnet ), Cuatro Vientos ( fire vinder ) og Las Tres Coronas ( de tre kroner ) som fremdeles er intakte. Det sies at Olite hadde like mange rom som dager i året, bundet sammen av utallige korridorer og prektige vindeltrapper.

I grunnetasjen av bygningen, ved foten av tårnet Las Atalayas er restene av løvehulen bevart, en grøft med tykke vegger der ville dyr som kongen hadde fanget ble holdt.
 

< tilbake

 Ønsker du å annonsere her? Kontakt oss
--------------

 

  

 

 


til oversikt over sidene.com eller www.spaniasidene.com
AiCOM og sidene, Døsserødveien 25, 3118 Tønsberg
mail

Produsert med Copyright av AiCOM