Sjekk om fly er i rute

 Sjekk EUROEN

 Oversettelse av;
 - ord
- setninger


 
Mostly Sunny
    SJEKK VÆRET;
 Alicante
 Benidorm
 Malaga

 oversikt for hele Spania

     HJEM     OM OSS/KONTAKT OSS  Alt innhold © AiCOMOMRÅDEINFO

(inkl. helligdager m.m.)

AKTIVITETER

BEDRIFTER

BOLIG

SPANSKE PAPIRER

MAT & DRIKKE

KJØRETØY

DYR

HELSE & VELVÆRE

SIKKERHET

SKOLER

STARTE FIRMA

FLYTTE TIL SPANIA

SPANSK HISTORIE
OG ARKITEKTUR


SPANSKE ORD/TALL

AVISER & MAGASINER

VIKTIGE TLF.NR

LINKER

HJEM

  SPANIA - LA MOTA I VALLADOLID - BORGER OG SLOTT - HISTORIE

La Mota i Valladolid
Dette dominerende og gylne slottet ligger 43 kilometer fra hovedstaden i provinsen. Det er restaurert i dette århundre og står i dag akkurat som arkitekten Fernando Carreno bygde det i det 15.århundre.

La Mota er reist på ruinene av en annen bygning, i mudejarstil. Slottet er mangekantet og veggene har runde tårn og skyteskår.

Rundt den ytre veggen er det brystvern med murkroner, underjordiske ganger er det overalt for å gjøre forsvaret lettere. En vindbro leder opp til porten hvor våpenskjoldet til De katolske monarkene - Fernando og Isabel - som besto av pil og bue samt den gordiske knute - befinner seg.

Bak dette forsvarsverket hadde selve slottet kostbare og vakre saler og rom. Idag er det kun dekorasjonen som minner om dets fordums prakt: Kostbare sammenflettinger i mudejarstil, buer, små kupler og søylesokler. Av alle rommene er Dronningens garderobe det mest kjente og henviser til dronning Dona Juana La Loca ( den gale ).

Legenden forteller at hun tilbrakte dagene i dette rommet med å se melankolsk ut over landeveiene på utkikk etter mannen sin, Felipe El Hermoso ( den smukke ).

Hans død var roten til hennes lidelse. Dette rommet er ikke det eneste som kan fortelle om historiske og emosjonelle episoder. For ikke å glemme rommet som tilhørte den berømte Caesar Borgia, den italienske renessansefyrsten.

Han fulgte alltid mottoet han hadde inngravert i sverdet sitt: "Caesar eller ingenting". Her på slottet ble han holdt fengslet men han klarte å rømme ved å klatre ut av vinduet og ned veggene hvor det etter sigende sto en hest og ventet på ham.

 

< tilbake

 Ønsker du å annonsere her? Kontakt oss
--------------

 

  

 

 


til oversikt over sidene.com eller www.spaniasidene.com
AiCOM og sidene, Døsserødveien 25, 3118 Tønsberg
mail

Produsert med Copyright av AiCOM