Sjekk om fly er i rute

 Sjekk EUROEN

 Oversettelse av;
 - ord
- setninger


 
Mostly Sunny
    SJEKK VÆRET;
 Alicante
 Benidorm
 Malaga

 oversikt for hele Spania

     HJEM     OM OSS/KONTAKT OSS  Alt innhold © AiCOMOMRÅDEINFO

(inkl. helligdager m.m.)

AKTIVITETER

BEDRIFTER

BOLIG

SPANSKE PAPIRER

MAT & DRIKKE

KJØRETØY

DYR

HELSE & VELVÆRE

SIKKERHET

SKOLER

STARTE FIRMA

FLYTTE TIL SPANIA

SPANSK HISTORIE
OG ARKITEKTUR


SPANSKE ORD/TALL

AVISER & MAGASINER

VIKTIGE TLF.NR

LINKER

HJEM

  SPANIA - CUELLAR I SEGOVIA - BORGER OG SLOTT - HISTORIE

Cuèllar i Segovia

Slottet Cuèllar ligger 60 kilometer fra Segvia, på toppen av en naken ås med flott utsikt over byen med samme navn. Utsiden ser truende ut men med en innvendig prakt, der gotisk stil slåss med renessansen. Særlig fremtredende er skjønnheten i dets indre borggård med dobbel søylehall i granitt.

Her er et våpenskjold med mottoet "Argo Dulce" ( Sur-søtt ), som nok refererer mer til intriger og amorøse eventyr enn til heroiske bragder. Don Beltran de la Cueva, hertug av Alburquerque lot oppføre slottet. Han fikk det som gave av kong Enrique IV sammen med byen, området rundt samt det originale slottet som han bygde om.

Hertugen var kongens favoritt og dessuten dronningens elsker. Han ble gift tre ganger her, da han ble enkemann to ganger. Hans avkom bodde i slottet helt til det 18.århundre. Slottet har fire tårn med forskjellig utforming. Det nord-østre tårnet har et rom med høy hvelving og er opplyst av store vinduer i sen gotisk stil.

Det sør-østre tårnet er firkantet og var fengsel, stall og kvarter for soldatene. Mellom de to siste er det en mur med en hesteskoformet port og korridor i enkel renessansestil. Senere er endringer i gotisk og mudejarstil bygd på utsiden.

Helt til det 19.århundre hadde Cuèllar-slottet et betydelig våpenarsenal som var de spanske kongenes stolthet. Her fantes dessuten juveler og andre verdifulle gjenstander som Dona Maria Enrìques brakte med seg da hun giftet seg med hertugen av Alburquerque.

Under Den spanske uavhengighetskrigen bodde lord Wellington her i seks dager. Litt senere plyndret franske tropper slottet og våpenarsenalet og verdisakene havnet i Napoleons hender.
 

< tilbake

 Ønsker du å annonsere her? Kontakt oss
--------------

 

  

 

 


til oversikt over sidene.com eller www.spaniasidene.com
AiCOM og sidene, Døsserødveien 25, 3118 Tønsberg
mail

Produsert med Copyright av AiCOM