Sjekk om fly er i rute

 Sjekk EUROEN

 Oversettelse av;
 - ord
- setninger


 
Mostly Sunny
    SJEKK VÆRET;
 Alicante
 Benidorm
 Malaga

 oversikt for hele Spania

     HJEM     OM OSS/KONTAKT OSS  Alt innhold © AiCOMOMRÅDEINFO

(inkl. helligdager m.m.)

AKTIVITETER

BEDRIFTER

BOLIG

SPANSKE PAPIRER

MAT & DRIKKE

KJØRETØY

DYR

HELSE & VELVÆRE

SIKKERHET

SKOLER

STARTE FIRMA

FLYTTE TIL SPANIA

SPANSK HISTORIE
OG ARKITEKTUR


SPANSKE ORD/TALL

AVISER & MAGASINER

VIKTIGE TLF.NR

LINKER

HJEM

  SPANIA - COCA OG ALCAZAR I SEGOVIA - BORGER OG SLOTT - HISTORIE

Coca i Segovia
I sammenløpet av elvene Eresma og Voltoya, 54 kilometer vest for Segovia ligger et slott omgitt av dype vollgraver. det er blitt beskrevet som det "stilleste" slott i Spania. Bygd i det 15.århundre av Don Alfonso Fonseca, en rik prelat som var glad i våpen og intriger.

Slottet er et praktfullt eksempel på mudejarstil som flere av de spanske monumenter ble bygd i, av mauriske kunstnere på de kristnes territorier. De satte sine preg på byggverkene uten å forlate den opprinnelige kristne arkitekturen.

Coca er i telgstein og har utallige arabiske dekorasjoner. Byggets generelle arkitektur er sengotisk. Keiser Theodosius ble født her og i en av slottets fløyer ble den uekte sønnen til Pedro I, kongen av Castilla holdt fengslet.

Alcàzar i Segovia
Dette er vel slottet som har fått flest beundrene utrop enn noe annet i Spania. Det kneiser på toppen av et høyt berg hvor elvene Eresma og Clamores krysser hverandre. Den elegante siluetten kan sees langt før man kommer til byen Segovia, hvor den er et landemerke.

Alcàzar slottet ble sannsynligvis påbegynt i det 11.århundre da kong Alfonso VI ønsket å ha et byggverk med forsvarstårn slik araberne hadde i Madrid og Toledo. Fra da av ble borgen vitne til en rekke historiske begivenheter opp gjennom årene. I århundre har Alcàzar vært favoritt stedet til de spanske monarkene som forandret og bygde det om og har derfor i dag en sammensatt stil.

På utsiden er slottet et storartet bilde på sen-gotisk stil og på innsiden har mudejarstilen satt sitt preg på mange måter, spesielt dekorasjonene. Dets uregelmessige form er lang og smal og likner på et høytidelig og stolt skip. To motsatte hovedtårn, det ene kakt Don Juan II, vokter det skipliknende slottet.

Førstnevnete tårn har en rektanglær form og er dekorert med tolv små runde tårn og utsmykte balkonger. På den andre siden forsvarer det andre tårnet, prydet med små kjegleformete tårn med skifertekke og værhaner på toppen den siste del av slottet.

Denne typen tak som gir slottet et visst Europeisk preg var en forandring som i det 16.århundre ble innført av kong Felipe II. En vindbro fører til den første indre plassen - Patio de Armas - et verk av Francisco de Mora, en av kong Felipe IIs arkitekter.

En trapp i typisk klassisisme leder derfra til hovedhallen og rommene på Alcàzar og alle har de navn som skipssalen, tronesalen, kongesalen osv. Alcàzar har mange rom og korridorer som alle er rikt utsmykte. Flere branner ødla deler av den opprinnelige skjønnheten men heldigvis gir bygget et inntrykk av ti århundrer av historie og er et symbol på majestetisk urokkelighet.

 

< tilbake

 Ønsker du å annonsere her? Kontakt oss
--------------

 

  

 

 


til oversikt over sidene.com eller www.spaniasidene.com
AiCOM og sidene, Døsserødveien 25, 3118 Tønsberg
mail

Produsert med Copyright av AiCOM