Sjekk om fly er i rute

 Sjekk EUROEN

 Oversettelse av;
 - ord
- setninger


 
Mostly Sunny
    SJEKK VÆRET;
 Alicante
 Benidorm
 Malaga

 oversikt for hele Spania

     HJEM     OM OSS/KONTAKT OSS  Alt innhold © AiCOMOMRÅDEINFO

(inkl. helligdager m.m.)

AKTIVITETER

BEDRIFTER

BOLIG

SPANSKE PAPIRER

MAT & DRIKKE

KJØRETØY

DYR

HELSE & VELVÆRE

SIKKERHET

SKOLER

STARTE FIRMA

FLYTTE TIL SPANIA

SPANSK HISTORIE
OG ARKITEKTUR


SPANSKE ORD/TALL

AVISER & MAGASINER

VIKTIGE TLF.NR

LINKER

HJEM

  SPANIA - BELMONTE I CUENCA - BORGER OG SLOTT - HISTORIE

Belmonte i Cuenca
Dette sengotiske slottet ble reist midt i det som på den tiden var en vakker skog. Det er et av de vakreste slott i Spania og ligger i hjertet av La Mancha, 100 kilometer fra Cuenca og 106 kilometer fra Albacete. Belmonte ble bygd i det 15.århundre og har vært scenen for mange politiske intriger og grenseløs grådighet, så vel som litterær inspirasjon.

Det var her Don Juan Manuel bodde. Han var forfatter av mange skrifter og regeler om moral som han på ingen måte levde etter selv. Han viet sitt liv til sine ambisjoner og skydde ingen midler for å oppnå sine mål.

En annen legendarisk figur planla alle slags komplotter og intriger her på slottet. Det var markien av Villena. Han støttet Juana la Beltraneja i hennes ønske om tronen. Senere forrådte han henne og den uheldige damen måtte flykte fra slottet midt på natten.

Borgen er ikke uinntagelig. En jevn skråning fører opp til bygningen som har tre innganger. Den ene kalles El Campo ( leiren ) og ble brukt når husets herre ønsket å komme eller gå inkognito.

Inngangen er beskyttet av jerngitter. den andre kalles Los Peregrinos ( pilegrimene ) og navnet har den fått etter korset og kamskjellet som var symbolet til dem som dro på pilegrimsferd til Santiago de Compostela, og som er hugget ut i dekksteinen over porten.

Den tredje porten heter La Beltraneja og refererer til prinsessen som brukte den i sin flukt fra dem som påsto seg å være hennes forsvarere.

Bygningen er stjerneformet med seks sider dekorert med mange runde tårn, telgsteiner og små buer. Slottet har to murer og tårnkroner formet som triangler. Den ytre muren er liten og verner to etasjer med gotiske korridorer prydet med praktfulle relieffer som forestiller lauverk, små dyr og vimpler.

Hallene har rikt utsmykte kassettak, flotte ildsteder og vinduer hugget ut av steinene. I landsbyen Belmonte som ligger ved foten av slottet ble en av Spanias fremste poeter født, Fray Luis de Leon i 1527.

 

< tilbake

 Ønsker du å annonsere her? Kontakt oss
--------------

 

  

 

 


til oversikt over sidene.com eller www.spaniasidene.com
AiCOM og sidene, Døsserødveien 25, 3118 Tønsberg
mail

Produsert med Copyright av AiCOM