Sjekk om fly er i rute

 Sjekk EUROEN

 Oversettelse av;
 - ord
- setninger


 
Mostly Sunny
    SJEKK VÆRET;
 Alicante
 Benidorm
 Malaga

 oversikt for hele Spania

     HJEM     OM OSS/KONTAKT OSS  Alt innhold © AiCOMOMRÅDEINFO

(inkl. helligdager m.m.)

AKTIVITETER

BEDRIFTER

BOLIG

SPANSKE PAPIRER

MAT & DRIKKE

KJØRETØY

DYR

HELSE & VELVÆRE

SIKKERHET

SKOLER

STARTE FIRMA

FLYTTE TIL SPANIA

SPANSK HISTORIE
OG ARKITEKTUR


SPANSKE ORD/TALL

AVISER & MAGASINER

VIKTIGE TLF.NR

LINKER

HJEM

  SPANIA - AKTIVITETER - SYKKEL
sykling i spania, sykkelstier i spania, sykkelruter i spania, på sykkel i spania, turstier spania,
SYKKELSTIER I SPANIA

The La Jara green route
foto www.spain.info

Vias Verdes
Vías Verdes - som betyr grønne veier, er nedlagte jernbanespor som ikke lenger er i bruk for togtransport. De brukes nå som turstier.

Terrenget er lite krevende, og det finnes så og si ingen bakker. Så lite anstrengende er rutene at Vias Verdes i tillegg til å anbefales for syklende, gående og ridende, også kan anbefales for rullestolbrukere! Vias Verdes er innlemmet i den Europeiske Forening for Grønne Jernbanespor (Vias Verdes) som i 1998 ble stiftet av de landene med størst erfaringen innen dette feltet. Spanias Jernbaneforbund er leder av denne foreningen.

Vias Verdes er en helt unik måte å få oppleve det beste av Spania på. Man krysser områder hvor turismen er lite utbredt, og opplever Spania fra en helt annen side enn om man sitter i bil eller tog. De rundt seksti rutene krysser fra nord til sør, og fra øst til vest.

Du kan sykle etappevis fra Bilbao til Sevilla, og fra Alicante til Barcelona. Du opplever innland og kystområder, storbyer og landsbyer. Etappene er knyttet opp mot togforbindelser, og det er en enkel og grei måte å bevege seg mellom hver via verde.

To ganger i året arrangerer Spanias Jernbaneforbund turer rundt på de ulike Vias Verdes. Turene går av stabelen i mai og oktober, varer i femten dager og inkluderer fjorten etapper. Det er lagt opp turer på mindre etapper på tre og fire dager om femten skulle bli for mye.

Turen heter
The Magic Tour, og inkluderer besøk til kjente byer som Mérida, Sevilla, Ronda, Granada, Valencia, Barcelona, Girona, Tudela, Bilbao og Gijón. The Magic Tour består av 400 km med terreng hvor du sykler gjennom fantastiske daler og fjell, krysser olivenlunder, vinmarker, nasjonalparker, Pyreneene, de Kantabriske fjell og broer og akvedukter som er hundrevis av år gamle.

Som en motpol til dette får en også oppleve det urbane Spania som f.eks ruten i Barcelona som inkluderer sykling langs ramblaen, den gotiske bydelen og havnen. I Bilbao besøker man Guggenheim, i Granada det fantastiske araberpalasset La Alhambra og i Sevilla sykler man langs elvebakken til Guadalquivir.

Overnattingene under denne turen er, der hvor det er mulig, lagt til de gamle jernbanestasjonene som også er blitt pusset opp. Disse er i dag blitt omgjort til idylliske hostall med beliggenhet i vakre omgivelser. Enkelte stasjoner er også omgjort til museer med ulike utstillinger.

Ønsker du å dra en annen periode, eller andre ruter enn det som er foreslått i The Magic Tour, er det fullt mulig å gjennomføre turen på egenhånd. Stiene er meget bra skiltet, og du får blant annet leie sykkel eller hest. De gamle jernbanestasjonene fungerer som informasjonssenter og her får du alle opplysningene du trenger for å gjennomføre turen.

For leie av sykler:
Det fins mange utleiere langs Vias Verdes. Noen av de gamle stasjonsbygningene langs sykkelveien brukes til sykkelutleie og sykkelverksted.

For mer informasjon se
www.viasverdes.com
og
Europeiske Forening for Grønne veier


Pilegrimsruten:
En av Europas mest kjente pilegrimsruter krysser hele nord- Spania, med oppstart ved franske grensen, og avslutning i Santiago de Compostela 80 mil senere. Ruten kan gjøres både på sykkel, til fots eller på hesteryggen, og har du ikke anledning eller kondisjon til 80 mil, så kan en dele ruten inn i så korte etapper som en bare ønsker.
www.caminosantiago.com 

Cid- Ruten. Her beveger du deg i fotsporene til Cid Campeador i områder som Burgos og Sigûenza. Her kan du oppleve mye variert landskap, og passerer for eksempel klostre og naturparker.

Sølvruten, krysser hele landet på tvers, fra Sevilla i sør til Gijón i nord. En tusen kilometer lang tur med fokus på det romanske Spania.

Don Quijote Ruten. 400 kilometer lang er denne ruten som tar deg med til Don Quijotes ridder Sancho Panza fantasifulle oppdagelsestur i Castilla- La Mancha flate landskap. Her sykler en forbi vindmøller og koselige landsbyer. www.elquijote.org 

Elven Ebro’s nedstigning. Spanias største elv, Ebro, springer ut i Fontibre, og munner ut 900 kilometer senere, i Middelhavet. Ved å følge elven, krysser man mange interessante områder som Zaragoza, Tudela og Mora.

Sykkelrute rundt Andalucía Aktivitetsfirmaet Pedal y Aventura arrangerer sykkelturer for sykkelglade mennesker i sør- Spania. Fra starten i Sevilla går turen videre ut på landsbygda og her vil man krysse hvite landsbyer, arabiske borger, olivenåkre, vingårder osv.

Turen strekker seg over åtte dager og er beregnet for en gruppe på syv personer. I tillegg kommer guide og sjåfør. Nivået på sykkelturen ligger på middels/ middels-høyt. For mer informasjon, kontakt: www.andalucia.org 


SYKKELTURER PÅ MALLORCA


På Mallorca finnes det et nettverk av veier på 1.250 kilometer. Av disse er 675 veier og stier som har blitt tilpasset sykkel.

Mange europeiske profesjonelle sykkellag trener på Mallorca om vinter fordi klimaet er perfekt.

På Mallorca kan syklisten finne hoteller som tilbyr det lille ekstra: der man kan finne topografiske kart, meteorologiske varsler, kart med faste ruter, etc.

I tillegg har de enkle sykkelverksteder hvor syklistene kan finne det nødvendigste til vedlikehold og rengjøring av sykkelen. Flere av hotellene har et spesiell frokostutvalg for syklistene og har helseavdeling med lege, massør og fysioterapeut.

< tilbake

 Ønsker du å annonsere her? Kontakt oss
--------------

 

  

 

 


til oversikt over sidene.com eller www.spaniasidene.com
AiCOM og sidene, Døsserødveien 25, 3118 Tønsberg
mail

Produsert med Copyright av AiCOM