Alt innhold + bilder
© AiCOM AS


 

 
   SPANIA - AKTIVITETER & UTFLUKTER - FORTUNA
   

Total avveksling, massasje og termal-bad:
Varmekildene i Fortuna


Ønsker du avveksling fra en ellers stressende hverdag? Vekk fra støy og bråk, og lade opp batteriene i avslappende omgivelser? Bade i termalbasseng med vann fra naturlige varmekilder med kroppstemperatur? Eller prøve ut forskjellige typer massasje; aromaterapi eller havleiremassasje? Om så bør du i høyeste grad avlegge et besøk ved varmekildene i Fortuna!

Fortuna er en liten landsby som ligger noen få kilometer fra motorveien A7 mot Murcia fra Alicante. Den lille landsbyen i seg selv er veldig hyggelig, men det som er så spesielt med byen, er at den har varmekilder! Omkring varmekildene er det bygd opp et stort spa-senter hvor en kan pleie kropp og sjel i behagelige, avslappende omgivelser.

Nyoppusset
Spa-anlegget, som er et av de eldste anleggene av sitt slag her i Spania, ble i sin tid brukt av romerne under okkupasjonen av Spania mellom Kristi fødsel og Vest-Romerrikets fall i 476. Det har i ettertid vært flittig brukt av svært mange. Anlegget ble våren 2004 nyoppusset og sto klar for drift allerede påfølgende sommer. Det ble i tilknytning med åpningen også startet opp Spanias første termalbutikk, med produkter laget med base på det varme kildevannet. Det ble også åpnet et spa-museum som blant annet omfatter arkeologiske og historiske steinfunn helt tilbake til den gresk-romanske perioden.

37 grader året rundt
Senteret heter Balneario Fortuna Leana og har mye å by på. Her kan en bade i utendørs termalbasseng på omlag 37 grader året rundt, direkte tappet fra varmekildene. Bassenget ligger i flotte omgivelser; omkranset av små parkområder, palmer og trær, og med nydelig utsikt over frodige jorder og fjell. Det er også lagt flott til rette for barna, med et ordinært svømmebasseng like ved kurbadet, uten varme.

På senteret kan en også ta massasjer av mange slag. Det kan være et fortrinn å bestille det en måtte ønske av behandling i forveien, og av den grunn ikke risikere at det er fullbooket. Utvalget av behandling er bra og variert; fra havleiremassasje til aromaterapi og diverse spesialterapier med vann fra varmekildene. Det er også et lite spisested på anlegget som blant annet kan tilby egen rødvin oppkalt etter senteret, og variert meny, hvor tapasen anbefales på det varmeste.

Flere aktivitetstilbud
Anleggene er et knutepunkt for folk som er plaget med reumatisme, allergi og andre former for ledd- og hudsykdommer. Her kan de slappe av og få behandling mot plagene. Det er nemlig bygd opp tre hoteller i landsbyen duket til spa-virksomheten; hotell Balneario, hotell Victoria og hotell España. Det er også muligheter for andre aktiviteter enn moderne behandlingsmetoder, overnattingssteder og restauranter i området.

Deriblant kan Fortuna friste med treningsstudio, tennisbaner, guidede fjellturer og dansekurs, og dersom en ønsker å ta et slag golf er det bane bare 15 minutter unna. Det arrangeres også tilleggsaktiviteter titt og ofte for å gjøre oppholdet på senteret enda hyggeligere. For eksempel diverse kurs, bingo, dans og treningstimer.

Et besøk ved varmekildene anbefales på det sterkeste!

Av: Øystein Falch Alsos

For mer informasjon, gå inn på www.leana.es, eller ta kontakt med "Que de Costa Blanca?" UB på tlf. +34 606 645 645 www.quedecostablanca.com eller på e-mail quedecostablanca@hotmail.com, som arrangerer pakketurer til senteret.

Småtips:
Ta med badehette, morgenkåpe, sandaler og eget badetøy for å slippe ekstrautgifter!

Havleiremassasjen er både varm, avslappende og antistressende. Den er prøvd av mange og anbefales av dem alle på det varmeste!

Sitater:

"Her kan en bade i utendørs termalbasseng på omlag 37 grader året rundt, direkte tappet fra varmekildene."

"Bassenget ligger i flotte omgivelser; omkranset av små parkområder, palmer og trær, og med nydelig utsikt over frodige jorder og fjell."

"Spa-anlegget, som er et av de eldste anleggene av sitt slag i Spania, ble i sin tid brukt av romerne under okkupasjonen av Spania mellom Kristi fødsel og Vest-Romerrikets fall i 476."

Fra Spaniajournalen

   

 

< tilbake
 


 


 


til oversikt over sidene.com eller www.spaniasidene.com
AiCOM og sidene, Døsserødveien 25, 3118 Tønsberg
mail

Produsert med Copyright av AiCOM