Alt innhold + bilder
© AiCOM AS


 

 
  SPANIA - OMRÅDE INFORMASJON  -  ALTEA

 

       

Altea er en sjarmerende kommune som strekker seg fra sjøen, med 6 km strender og en flott strandpromenade, og opp mot fjellet, hvor man finner gamlebyen.

Kommunen har en lang historie, og det er gjort funn i Altea la Vella og Cap Negret som stammer fra den iberiske befolkningen helt tilbake fra 5. til 1. århundre før Kristus.
Så kom fønikerne, grekerne og kartagenerne, deretter kom byen under romersk påvirkning.
I 711 startet den arabiske erobringen av Spania. Dette hadde stor innflytelse på både handel, kultur, språk og religion. I 1244 erobrer Jaume III Altea.
På 1500-tallet blir Altea nesten avbefolket på grunn av alle piratene som plyndret byen.
I 1607 ble det derfor bygget en beskyttet by med dobbel mur og fort. Det ble bygget to porter inn, og hovedporten - Portal Vell, kan man betrakte den dag i dag. Muren ble revet igjen på midten av 1800-tallet.

Plaza de Iglesia er sentrum i gamlebyen, og her ligger den berømte kirken med blå kuppel. Opprinnelig er den fra 1600-tallet, men på grunn av kriger, måtte den bygges opp igjen på slutten av 1800 tallet. Dette ble avsluttet i 1996. Denne kirken bør man se!
Som historien forteller, har grekere, romere, arabere og andre (bytte om til - mange nasjoner?) hatt sin innflytelse på byen. I den senere tid har mange kunstnere slått seg ned her og dermed også satt sitt preg på denne lille byen med hvitmalte hus, trange gater og en fantastisk utsikt over Middelhavet.

Altea satser mye på kultur og kunst. Stadig bygges det ut nye severdigheter og attraksjoner. Man finner også et universitet for musikk og kunst. Altea kan også by på vannsport, golf og andre aktiviteter. Det feires over 20 Fiestas i året.

 

© AICOM AS  Vi tar forbehold om evt. feil og mangler i denne teksten

< tilbake
 


 


 


til oversikt over sidene.com eller www.spaniasidene.com
AiCOM og sidene, Døsserødveien 25, 3118 Tønsberg
mail

Produsert med Copyright av AiCOM